Saffranspasta med lax




Var extremt sugen på en krämig pasta med saffransmak och hade ju ett öppnat saffranspaket så det var bara att sätta igång. Grädden var slut, creme fraiche hade vi inte heller så jag fick lösa det på annat sätt.

Saffranspasta med lax (1 portion):
Mainera en laxfilé i olivolja, paprikakrydda, cayenne, peppar och salt.
In med laxen i 10 min, 200 grader.
Koka samtidigt en portion fullkornspenne (tar ungefär 10 min det oxå).
Hetta upp olivolja med en pressad vitlök, en liten finhackad gullök och ca en halv gul paprika, peppra, salta.
Blanda 100 gram turkiskyoghurt med ett halvt paket saffran (gärna lite mer).
Dela den färdiga laxen i småbitar. Lägg i laxen och pastan med grönsaksfräset och tillsätt saffransyoghurtsåsen på super LÅG värme.
Eftersom yoghurten inte är kokbar skär den sig om den kokar. Den ska endast värmas upp långsamt.
Toppa med rucolla, flingsalt och ev peppar.

Det blev en jätte stor portion, asså lagom. Inte så lite som det ser ut på bilden :O

Blev verkligen jätte gott men blir nog ännu krämigare med grädde/cremefraiche. Next time!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0