Tacopaj



Tacopaj är nog en av (alla) mina favoriträtter. Är verkligen ett fan av pajer av alla dess slag, både som förrätt, varmrätt och dessert. Min mamma är den som brukar stå för tacopajen i hemmet och det blir alltid lika gott! Här kommer receptet som vi använder oss utav.

Tacopaj:

Pajdeg:
150 g smör
3 dl valfritt mjöl tex vete, rågsikt, fullkornsvete
1 tsk paprikapulver (om man vill ha lite extra sting)
2 msk vatten

Fyllning:

500 g nötfärs
smör att steka färsen i
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche paprika/chili
2 dl lättcrème fraiche naturell
250 g körsbärstomater
1 strimlad gul lök
150 g riven ost
1 tsk paprikapulver (för lite mer sting)

GÖR SÅHÄR:
Börja med pajdegen. Nyp ihop smör, mjöl och ev paprikapulver för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt i hop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål med en gaffel i pajbotten. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme ca 10-12 minuter.


Bryn färsen i lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om. Låt puttra ca 5 minuter. Lägg över köttfärsen i pajskalet. Blanda crème fraichesorterna och bred över köttfärsen. Halvera tomaterna och strimla löken, fördela över fyllningen. Avsluta med ost och ev paprikapulver som strös över. Grädda i ca 15-20 minuter eller tills osten fått lite lagom färg.
(Enligt mig ska den inte få så mycket färg)


Servera med tex turkisk yoghurt/gräddfil, tacosås, guacamole, nachos och en god sallad på bla majs, fetaost, tomat, ruccola och rödlök.



Kommentarer
Frida

Åh tacopaj är ju bara så gott :D

2012-02-28 @ 12:59:09
URL: http://fridacsvensson.blogg.se/
Malin´s diner

Älskar tacopaj!



Vad flitig du är med bloggen. Massa nytt och gott hela tiden!



Kram Malin

2012-02-29 @ 22:23:04
URL: http://malinsdiner.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0