Kycklingpaj



Kvällens middag.
Detta är verkligen den godaste kycklingpajen som finns!

Pajdeg:
3 dl mjöl (tex rågsikt, dinkel, graham, vete)
125 gram smör/margarin
2 msk vatten
(jag brukar göra 1,5 sats deg så halvdubbla receptet isåfall)

Blanda ihop allt till en deg och låt stå i kylen en lång stund
Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och sätt folie runt kanterna så de håller sig uppe
Förgrädda i nedre delen av ugnen 10 min 200 grader

Fyllning:
1 färdiggrillad kyckling eller 400 gram stekt kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul lök
0,5 purjolök
200 gram färska champinjoner
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk mjöl blandat med 0,5 dl vatten
salt
peppar
2 dl riven ost

Fräs lök, purjo, paprika och champinjoner
tillsätt den färdiggrillade eller stekta kycklingen (i små bitar)
häll på grädde och redning, låt puttra 5 min
salta och peppra
häll fyllningen i pajskalet, strö över osten och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter 200 grader 

Låt svalna och "sätta sig" något och servera sedan med en god sallad och en klick turkisk yoghurt



Kommentarer
Helena / Bara en kaka till

Om pajen är världens godaste så måste jag ju testa den! Har faktiskt inget bra recept alls på kycklingpaj. Ska bli gott! :-)

2012-03-12 @ 22:06:51
URL: http://www.baraenkakatill.se
Malin´s Diner

Ja, den låter smarrig. Jag vill också rekommendera en annan kycklingpaj, galet god!



http://malinsdiner.blogspot.com/2011/09/kycklingpaj.html



Kram Malin

2012-03-12 @ 22:42:48
URL: http://malinsdiner.blogspot.com
Pralin från matmedmera

Vilken härlig paj och stanning utan ägg!

2012-03-12 @ 22:59:19
URL: http://www.matmedmera.eu


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0