Plättberg



Dagens lunch blev ett berg av plättar som idag var gjorda på kesella/kvarg.
De blev mycket goda, fluffiga och mättande! Gjorde typ såhär:

ca 150-170 gram kvarg
1 ägg
kokos efter smak
lite salt
lite bakpulver
1,5 msk rågmjöl eller nästan 1 msk fiberhusk
 
Blanda allt, låt smeten vila en stund
Klicka ut små  men ganska tjocka klickar i stekjärnet och platta ut något 
Stek de små plättarna gyllenbruna på båda sidor
Toppa med vad du är sugen på/har hemma, tex turkisk yoghurt, hackat äpple, kanel och honung




Kommentarer
malin magdalena

Sv: Åh vad glad jag blir! Och då kan jag dela med mig av glädjen för jag följer din blogg och kan inte annat än säga att jag gillar den skarpt! :D Kram!

2012-03-13 @ 15:49:15
URL: http://malinsetta.blogg.se/
Ellen "Franz-Boris" Eklöf

Åååå vad gott det där ser ut!

2012-03-13 @ 15:56:34
URL: http://franzboriss.blogg.se/
JUNIO - foto, mode, vardag

Man blir riktigt hungrig av att läsa din blogg, haha! Måste fråga, vilken är din favoriträtt?

2012-03-13 @ 20:18:39
URL: http://junio.blogg.se/
tina

Plättberg måste vara ett av världens bästa ord! Det andas helgfrukost och utflykt i ett och samma andetag. Sådana ord måste man tycka om!

2012-03-13 @ 21:35:56
URL: http://www.pickipicki.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0