Njutarsöndag

 
Nu är helgen snart slut,
men jag kan ju tala om att jag har njutit varenda dag och haft en kanon helg rakt igenom.
 
I fredags startade ledigheten med ett gympass, efter kom Ann och jag bjöd på mat och vi kollade på en bra film. Lördagen började med en springrunda och därefter lite shopping, parkhäng med jordgubbar, matlagning och en film med Sam. Idag, söndag: Brunch, promenad och till sist MIDDAG på Olivia Tjuvholmen.
 
Pizzan var absolut den godaste pizzan jag ätit. Är ingen pizzafantast och har endast ätit hämtpizza (längessedan och ytterst sällan) och hemmagjord pizza, men denna slog allt med hästlängder.
En tunn god botten toppad med mozarella, cremefresh, vitlök-och chilimarinerad scampi, salsccia och svamp. Aioli vid sidan om!
 
Imorgon öppnar jag vilket betyder att jag börjar vid 9.00.. Sedan resten 11-19 eller 20 hela veckan. Ledig en dag, på torsdag.. Ingen supervecka precis, menmen!
Ha de!

Brunch @ Karre

 
Bästa på länge!
 
Jag, Lisa och Karin träffades hos Karin idag och lagade brunch tillsammans.
 
Nybakta scones med smör, ost, blåbärsmarmelad och äggsmör
Fruktsallad på de bästa frukterna: Banan, kiwi, mango och jordgubbar
Vaniljkesella till det och svartvinbärsthe!
 
Det var sjukt gott och är fortfarande mätt nu 4 timmar efter att vi var färdigätna.. Haha.
Efter det jäste vi en stund i soffan och sen tog vi en promenix på Bygdöy.
Nu ska jag göra mig iordning för att möta upp ett gäng på Tjuvholmen för käk.. Måste bara hungra till! Blir dock inte mat förrän tidigast 8 så det borde jag göra!
 

Lördag med chorizo

 
Haft en riktigt bra lördag. Det var för det första sjukt bra väder hela dagen (vilket var oväntat), en 45 min löprunda, lite shopping, parkhäng med jordgubbar och cocacola med Sam (jag som aldrig köper läsk var mycket sugen, insåg dock att pepsimax är vinnaren) Sedan avslutades kvällen med matlagning och film hemma hos mig och dessutom intogs måltiden i fina Sofienbergparken i kvällssolen. Sjukt god mat blev det med! Jag som inte är en korvälskare (gillar i vanliga fall bara grillade barnkorvar, welldone!) tyckte det var galet gott att steka chorizo och lammkorv i "pengar" ganska länge tillsammans med vitlök och paprikapulver. Det blir så mkt mer smak i korven och den där korviga o råa konsistensen försvinner.
 
Vi hackade paprika, champinjoner och zucchini och stekte med vitlök, salt, paprikapulver och chiliflakes, stekte korvarna i pengar med samma kryddor, blandade allt. Toppade med rostade pinjenötter.
OMG fullpoängare.
 
Mangosalsa och kesella till!
 

Thank god it's friday!

 
I fredags slutade jag i "normal" tid, dvs 16.00 vilket medgav till en "normal" helg! Ledig från fredag kl 16 till måndag kl 9! Härligt. Hitills har jag njutit som fasen! Såhär såg min fredagsmiddag ut som jag intog tillsammans med Ann som jag bjudit över. Dock glömde jag fota eftersom jag var så hungrig och vi högg in så fort för det såg så jäkla frestande ut.. Därmed den halvtaskiga bilden..
 
Kycklingfärs-echilladas 2 portioner:
Fräs ca 200 gram kycklingfärs med tacokrydda, släng i 2 stora champinjoner, extra paprikapulver, tillsätt lite vatten och låt puttra in
Därefter blandar du i lite kesella så det blir krämigt (alt. cremefresh, turkiskyoghurt)
Lägg fyllningen avlångt på ett stort tortillabröd
Bre på tacosalsa och strö över riven ost
Grädda i ugn ca 5-8 min, 250 grader
 
Servera med tex mangosalsa, kesella, guacamole, tacosalsa!
 

Bananpannkaka med kesellavaniljglass

 
Sjukt sugen på pannkakor denna kväll så jag gjorde mig ett gäng berömda bananpannkakor. Till de serverade jag en snabb kesellavaniljglass och jordgubbsylt. En redig fullpoängare.
 
Kesellavaniljglass:
Blanda kesellakvarg med vaniljpulver och (vanilj)honung
Ställ in i frysen och rör runt då och då tills den "glassiga" konsistensen bildats!
Jag gjorde glass på ungefär en halv burk, det går snabbare än om man gör på en hel burk.
Blandade och frös in i ursprungsförpackningen.
 

<3

 
För att hon är den sötaste av dom alla
 

Fler bilder från hemresan

Min senaste tripp i Halmstad

 
Här kommer massor av bilder från min senaste Halmstad tripp. Var hemma förra helgen fredag-måndag. Det var underbart. Att få träffa lillasyster, bror, mamma, pappa, Petrah, farföräldrar och mina älskade vänner. Det blev go mat och massa gottis! Fler bilder kommer!
 

Tillbehör till kyllingbiffarna

 
Gud vad härligt det är att få laga sin egen mat oftare än en gång i veckan.. Denna veckan har jag nämligen börjat jobba kl 18.00 och idag och två dagar till så slutar jag redan kl 16.00. Därför missar jag personalmaten denna veckan som serveras kl 16. Givetvis får jag stanna kvar och äta och jag kan även be om mat då jag jobbar sent men jag har valt att passa på att laga mina egna middag innan jag börjar/när jag kommer hem dessa dagar. Dels för att jag tycker det är kul att laga mat men också för att jag vill testa nya grejer eller laga mina gamla favoritgrejer. Visst att det kanske inte blir så stor variation eftersom jag bara är en person och om jag då handlar varor som jag inte kan frysas in eller har kort hållbarhet måste de användas, MEN det gör inget för det är så gott, så gott!
 
Idag blev det de här, nästan exakt samma som gårdagens. Istället för mango i salsan blev det en hackad sharonfrukt och idag stekte jag rödlöken med creme de balsamico!

Kycklingbiffar med favvosalsan

 
Dessa biffar blev helt otroligt goda i smaken!
 
2 portioner:
200 gram kycklingfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 liten tsk sambal oelek
salt
vitpeppar
oregano
persillade
 
Blanda allt och stek i olja
Färsblandingen blev rätt lös eftersom jag bara gjorde på 200 gram färs och 1 ägg. Men det gjorde absolut inget, det var bara att klicka ut i pannan och steka på!
 

Söndagsmiddag på Olivia

 
Veckan avslutades med en middag på Olivia med Karin. Ett väldigt populärt ställe med tre olika restauranger i Oslo (en är dock stängd pga renovering). Restaurangen serverar Italiensk mat och är mest känd för sina pizzor. De gör tunna pizzor med massor av olika spännande toppingar. Man kan välja mellan vanlig klassisk tomatsåspizza och pizza utan tomatsås såkallad "Vit Pizza" eller "Pizza Bianca". Jag var dock inte sugen på pizza denna kvällen utan var helt insnörad på en krämig pasta och det fick jag! Super gooo! En pasta med scampi och zucchini i en gräddig vitvinssås. Satt som en smäck! Ett glas vitt till maten och ett glas rött till desert! Fina söndag..
 
 
 

Lunchfavorit

 
Ugnsbakad lax kryddad med örtsalt, persillade och vitpeppar. Stekt i ugn i ca 12 minuter.
Salsa på hackad avokado, mango och fetaost, kryddat med örtsalt, persillade och chiliflakes.
Kvarg som sås och citronolivolja över alltihopa!

Favoritmellis

 
Bananpannkaka gjord på 1 ägg, 1 mosad banan, en skvätt mjölk och en rejäl matsked kokos.
Stek i rapsolja och rosta därefter naturella nötter, tex cashew och mandlar. Servera med kesellakvarg blandat med kakao och honung (jag har världens godaste vaniljhonung) ta annars lite vaniljpulver!

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0