Pure beauty

 
Har ni sett några så fina skapelser? Jag köpte dem i New York när vi var där i slutet på hösten 2011. Bedårande.. De var New Yorks City Marathon 2012 edition shoes. Alltså limited edition. Jag föll för dom.. Inte så konstigt. Trots detta har de stått gömda längst in i garderoben ända sedan jag köpte dom, som om jag skämdes över dom. Men förra veckan var det dags. Jag har sedan i tisdags varit ute på tre stycken 40 minuters rundor. Kärlek. Jag kallar det kärlek. Trots att jag fortfarande inte är återhämtad sen midsommar och att jag har magen full av kanelbullar, cheesedoodles och glass måste jag bege mig ut. Trots att regnet hänger i luften, det till och med duggar i denna skrivande stund. Hejdå mina vänner vi hörs om ett tag.
 

The day after yesterday

 
REHAB IT IS..

Midsommar i Oslo

 
Haft en otroligt bra midsommar. Midsommarmat, midsommarkrans, dans runt midsommarstång, snapsvisor och snaps (!!), härligt umgänge och därefter utgång i Oslo city.

Team flying Jacob

 

 

En ledig dag vilket resulterade i tvättning, träning, middag hos Karin och bio med Ann!

(Snow white and the huntsman, som var fett bra)

 

Såhär gjorde jag och karin vår Flying Jacob:

Rensa ur köttet från en färdiggrillad kyckling och lägg i en ugnsform

skiva 3 bananer och lägg över kycklingen, strö över jordnötter

vispa 3 dl vispgrädde lagom tjockt, blanda i 1 dl chilisås, salt och peppar

Häll över i ugnsformen

strö över mer jordnötter

grädda i ca 15 minuter i 225 grader

skiva bacon, stek och låt rinna av på papper

Koka ris

garnera gratängen med bacon och jordnötter

 

Något vietnamesiskt



Idag fick jag smaka på något nytt och annorlunda från Vietnam som min Romie hade lagat (och eftersom hon knappt pratar norska var det lite svårt för henne att förklara vad det var). Något slags degknyte som kokats, knytet var fyllt med lök, grönsaker, ägg och skaldjur.. Eller jag vet inte riktigt vad allt var faktiskt men gott var det iaf. En stor bananpannkaka på det och kvällens måltid var räddad efter en dag fylld med jobb och gympass. Nu ska jag dammsuga och sedan slänga mig i sängen framför ett par st "Halv 8 hos mig" avsnitt.

Bruschetta med röktlax

 

Dagens lunch på jobbet

Grillat bröd med sallad och röktlax + en olje-örtsås

Namnam

 

Har även ätit den godaste glassen i hela mitt liv och jag skojar inte! Slår B&J och allt annat i hästlängder..

Glassen jag snackar om är förstås tillagad med kärlek av en kock på jobbet, hör och häpna.. BRUNOSTGLASS.

Låter sjukt skumt men smakar mycket som en kolaglass med väldigt djup kolasmak, super smakrik och perfekt krämig i konstistensen. Liksom bara smälte i munnen. Något som gjorde glassen så himla god var att det liksom fanns ett tuggmotstånd i glassen, riktigt kola-aktigt alltså. Påminde också väldigt mycket om messmör och det är ju inte så konstigt. Tror glassen liknar dulche de leche glass också. Men wow säger jag bara.. Pm jag kommer sno receptet eller?? Det slutade med att kockarna fick förbjuda oss servitriser att äta mer av glassen.. Så god tyckte alla att den var.

 

Puss

 

Enchiladas



Kvällens goda middag. Det är otroligt vad tacorätter är goda!

Enchiladas med kycklingfärs (en person):
Bryn 100-150 gram kycklingfärs i olja, krydda med tacokrydda och ev mer paprikakrydda
Häll i lite vatten och låt puttra in
Hacka en stor champinjon och släng i mot slutet
Lägg röran i mitten på ett STORT tacobröd och rulla ihop
Bre på lite tacosås och strö över riven ost
Grädda tills osten har smält i 175 grader

Guacamole:
Blanda mosad avokado med pressad vitlök,
turkisk yoghurt, salt, chiliflakes och en skvätt citronsaft

Servera din enchiladas med guacamolen, turkisk yoghurt och tacosås

Schiller´s Tapas



Efter att jag och mamma ätit på tapasrestaurangen Delicatessen blev jag väldigt sugen på att testa fler av Oslos tapasrestauranger. Efter lite runtfrågning och googling fick jag upp två olika som jag bara kände att jag måste testa! Så denna söndagen tog jag med en vän till Schiller´s, en tapas kedja som har två restauranger här i Oslo. Vi valde restaurangen på Bygdöy Allé eftersom den verkade mysigast och jag tror också att det är den ursprungliga. Den andra ligger i en hall i ett mindre köpcenter.. inte så mysigt! Stället var superfint och verkligen trevligt inrett! Och MATEN.. Jag dog. Sam också!! Helt sjukt jäkla gott.. Precis som på Delicatessen. Lite var likt men mycket var helt annorlunda :)

Vi valde den klassiska Tapas-tallriken för två personer som innehöll:

Bild och planka nummer 1:
Bröd och aioli
Serrano skinka
Manchego ost
Marinerade svarta oliver
Sparrisbönor med blåmögelost och pinjenötter
(Bästa kombon!!)

Bild och planka nummer 2:
Spanska köttbullar i tomatsås
Vitlöks-och limemarinerade gambas
Chorizo med ugnsbakade äpplebitar och vindruvor
(Helt sjukt smakrik korv)
Potatisklyftor med tomatsås och aioli
Oxfilé


Sideorder: Kroketter med skinka och kyckling (var bara tvungen, älskar't)

Rött vin för mig och en kall öl för Sam


Glaserad lax med mangosalsa





Himmelskt gott.. Extra gott efter en powerwalk, ett corepass och en runda på gymmet.
Dock fick jag en chock när jag kollade kvittot och såg att en avokado kostade 16,50 :-. Wtf?!
Jaja det blev värt det efter första tuggan! ;)

Mangosalsa:
Hacka färsk mango, avokado, rödlök och fetaost
Krydda med lite örtsalt och chiliflakes
Droppa över citronsaft och olivolja
(eller som jag, citronoljan på bilden, en present jag valde till mig själv från mamma)

Laxen:
Tina en laxfilé, krydda med örtsalt
Baka i ugnen ca 12 minuter i 175 grader
Blanda pistash och citroncremen med citronoljan och glasera laxen

Den där cremen är to die for! Att bre den på söta kex, som jag också valde som present, så sjukt gottt.

Låt dig inspireras








Ett gäng underbara bilder

Inspo





Tre av mina favorit tränings bilder som länge legat sparade i ett arkiv

Tänkt att löpa med sådana steg barfota på den stranden
eller att ha den starka kroppen
tänk att utföra yoga och stretch med den utsikten

Frukt och mörkchoklad



Efter att ha vinkat av mamma på stationen handlade jag med mig lite frukt och begav mig hemåt. Kände mig redan väldigt ensam.. Som tur var hade jag ett lager av mörkchoklad långt in och långt upp i garderoben som kunde göra mig sällskap. Efter att ha smakat av alla sorter är favoriten fortfarande Havssalt pekannöt, därefter kommer Apelsin och sedan kommer chokladen med Jordgubbsfyllning ganska så långt efter tyvärr. Efter ganska så många bitar av varje sort lämnade jag resten på ett fat i köket till mina roomies!
Saknar faktiskt mor min redan! Undrar om hon tror på det ;)

Delicatessen







Idag, söndag har jag också varit ledig. Vi tänkte bege oss till Holmenkollen men vädret var lite sisådär, duggregn och mulet. Tiden gick också fortare än oss så vi bestämde oss för att skippa det och ta det nästa gång då vi hoppas på bättre väder. Vi besökte istället Operahuset och promenerade upp på dess topp. Spektakulär byggnad ;O). Dags för lunch! Efter att ha bott i Oslo i två månader har jag hunnit spana in flera olika Tapazställen. Efter att ha kikat på de olika menyerna bestämde vi oss för att prova på Delicatessen. En liten mysig Tapazrestaurang Grunerlukka som ligger längs älven. Den visade sig vara väldigt populär och jag kan ju säga att vi kom rätt! Jag tror minsann att jag har funnit mitt smultronställe i Oslo, dessutom på Grunerlukka. Satan vad gott det var.

Vi beställde:


Bröd och aioli
Lime marinerad scampi
(jag vet, inte bra val mot miljön)
Honungsgratinerad chevré
Tomatsallad med chevrécreme
Sparrisbönor med citronolja och flingsalt
Jamon skink krocketter
Lammfile med hummos smaksatt med bla koriander

Jag tror bannemig att vi valde ut det bästa tapazrätterna på menyn, iaf enligt mina och mammas smaklökar. Ingen besvikelse någonstans och inget som jag ångrade eller saknade. Ett varsitt glas rött till det såklart och sedan en kaffe efter maten till mamma. Notan slutade på 650 vilket inte var jätte farligt för mycket mat, vin och kaffe. Sedan la vi dricks på det såklart!

Bygdöy och ett glas rött







Vår lördag är ännu inte slut! Efter ett varsitt glas rosé tog vi oss hem och svidade om till bättre promenad skor och skönare kläder. Vi tog bussen ut till Bygdöy och hoppade av på ändhållplatsen Huk. Vi promenerade längs vattnet och sedan upp bland alla stora fina hus, i skogen och längs åkrarna, längs vattnet och hamnen tillbaka till Akerbrygge. Väldigt fint och en härlig promenad. När vi var framme på bryggan var inte klockan mer än halv 11, så inte kunde vi gå hem redan? Nej vi satte oss på Jacob Aall igen och beställde varsitt glas rött med lite barsnacks. Stora gröna vitlöksmarinerade oliver och Manchego ost. Det satt fint! Strax efter 12 tog vi oss hem och somnade gott efter en dag i friska luften (och ett glas vitt, rose och rött, hehe).

Glass och Rosé






Efter lunchen tog vi trikken till Majorstuen och strosade längs Bogstadveien. In och ut i olika butiker men endast två linnen på Gina Tricot inhandlades. Lika bra det ;)! Väl nere på Akerbrygge igen tog vi oss en varsin glass på ett ställe som jag länge spanat in. Parad-is, en nyöppnad glass-och kaffebarTjuvholmen. Vi tog varsin strut med tre kulor, jag valde créme brulé, kinderegg och caramel och mamma tog extra mörkchoklad, vitchoklad och körsbär. Mums så gott, men jag måste erkänna att efter man ätit Ben&Jerrys är det inte mycket som slår det! Efter glassen och latten vid vattnet kände vi oss lite frusna, då satt vi oss på ett mysigt ställe på Bryggetorget, Eataly, en Italiensk restaurang där jag absolut måste äta någon gång! För oss blev det endast varsitt glas rosé i solen.

Lunch på Akerbrygge







Mora min vart på besök hos mig i Oslo sen i onsdagskväll. Onsdagskvällen spenderade hon på uteserveringen där jag jobbar, på torsdagen och fredagen promenerade vi runt i Oslo på dagarna och sedan drog jag till jobbet vid 16 tiden, då strosade mamma runt själv och åt middag hemma som jag förberett till henne. Sedan kom hon till mitt jobb och satt där och drack lite vin, latte eller öl för att sedan bege sig hem tillsammans med mig.

Men i lördags var jag ledig och då lunchade vi på Akerbrygge efter lite shopping i små mysiga delikatessbutiker på Grunerlukka (området där jag bor). Lunchen åts på Jacob Aall, en kedja som har två, (snart tre) restauranger i Oslo City. En krämig chili pasta med marinerad kyckling och svamp och ett glas vitt för mig och en barbeque burgare och ett glas öl för mamma. Det var mycket gott! 

Fortsättning av dagen följer

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0