Blåkjell till lunch

Hur god lunch fick vi inte idag då!
Blåmusslor med bröd och chilimajonäs. So good! :D


Lchf-hamburger lunch

Dagens lunch på jobbet:
 En burgare med ost och bacon. Till det en stor grönsallad, bostongurka, cremefresh och ketchup.
Typ lchf lunch! ;) (förutom ketchupen dårå..)

Jobbat 11 timmar idag så är ganska slut. Denna veckan som kommer jobbar jag måndag-fredag 16-23 men lär bli till stängning. Alltså MINST en timme övertid. Sen kommer mamma på onsdagkväll och stannar till söndag kväll! Godnatt!
 

Grill i Sofienbergparken



Denna lediga dag har tillbringats i Sofienbergparken. Efter frulle och bloggläsning gick jag ut och la mig, åt mellis och läste tidningar. Därefter tog jag en promenad, handlade och förberedde inför kvällens grillning. Blandade ihop kyllingburgarna, bakade klart (de färdigköpta) ciabatta bröden i ugnen och blandade en mango-chutneysås. Sedan mötte jag upp Ann med engångsgrillen i parken, hon hade också med sig en supergod sallad, ananas och vindruvor.

Kycklingburgare (2 st stora):

Nästan 400 gram kycklingfärs
krydda med: Salt, svartpeppar, oregano, persilade, chiliflakes och paprikapulver
och såklart pressade vitlöksklyftor

Mangochutneysås:
lätt cremefresh
(eller turkisk yoghurt)
mangochutney
majonäs
salt
vitpeppar
lite curry
paprikapulver

Övriga tillbehör:

Ciabatta bröd

Ost
ketchup
sallad på bla: paprika, majs, färsk chili, avokado, ananas

Vindruvor
och mineralvatten - jordebär och rabarber


Gotteskål



Tärnat äpple, skivad banan, klippta torkade aprikoser och färska dadlar, kokosflakes och honung

Tacopaj för en


Har i princip bara jobbat och sovit sen jag kom hem efter min hemresa i Halmstad, ett 11-tim pass och ett 12-tim pass avklarade. De goda är att dricksen börjar rulla in nu, gick hem med ca 500 nok efter EN kväll, och detta är antagligen bara början, inte ens högsäsong än ju! Men idag och imorgon är jag ledig. Längessen jag var ledig två dagar i rad här i Oslo och det är riktigt skönt. Då kan man liksom göra något av sin ledighet och njuta av den på ett annat sätt. Idag sov jag först till 10, åt frukost och läste bloggar (hade ca 1000 olästa inlägg på bloglovin), gick ut och la mig i parken, solade och bara njöt! Sedan tog jag mig en liten promenad och handlade även ingredienser till kvällens middag. TACOPAJ.. lovely TACOPAJ.
 





Gjorde endast 1 portion eftersom jag ska grilla imorgon och onödigt för mig att frysa in matlådor eftersom jag äter på jobbet hela tiden. Jag använde mig utav en liten ugnsäker form som jag fått från min vän Julia, så användbar för mig!

Jag gjorde såhär:
Blandade 1 dl fullkornsvetemjöl med 0,25 dl flytande margarin och en aning mer kvarg
Lät stå i kylen ett tag
tryckte ut degen i den lilla pajformen och naggade med en gaffel
förgräddade ca 6 minuter i 225 grader

Medans degen stod i kylen fräste jag ca 125-150 gram kycklingfärs i smör
med lagom mängd tacokrydda, nästan 0,5 dl vatten och paprikapulver
lät det puttra ihop tills vätskan försvann

Fyllde pajskalet med färsen, bredde på lagom med lättcreme fresh, klickade över lite tacosås, pudrade över lite paprikapulver, la på strimlad gullök och strödde över riven ost
In i ugnen tills osten smält och fått lite, lite färg.
 Eftersom det är en liten form tog den endast 10-12 min
håll koll!

Gjorde även en liten salsa som tillbehör:
Hackad tomat
gul paprika
svamp
gullök
färsk persilja
olivolja
citronsaft
örtsalt

Prins Bertils stig

 



Detta är något man saknar med Halmstad
v

Rockyroadglass



Till kvällsfika en kväll blev det svenska jordgubbar med rockyroadglass!
Annan fika som jag smaskat på i helgen men som inte fick vara med på bild var Petrahs rabarberpaj med vaniljglass och pappas pannkakor med sylt och grädde! Gotteligottgott.

Bananplättar




Har inte blivit så mycket pannkakor, plättar, kesokakor osv för min del nu i Oslo. Inte mkt mellismat alltså och det saknar jag! Bananplättar var givet under min hemtripp i Halmstad. Det blev det till frukost en morgon tillsammans med jordnötssmör, turkiskyoghurt och honung.

Bananpannkisarna:
 Vispa upp två ägg, blanda i en mosad banan, ganska så mkt kokos,
lite salt
och stek på medelvärme. (små plättar är lättast)

Bulls räkmacka



Mina fina vänner!

Som sagt, det blev såklart räkmackan Bulls. Först kändes 184 kr för en räkmacka ganska så dyrt.. (den har gått upp i pris). Men jag hade ju glömt hur fantastiskt stor den är och hur mycket räkor man faktiskt får! Helt sjukt mycket!

Tuesday morning



Sista frullen i Halmstad på ett bra tag spenderades såklart på min balkong.

Havregrynsgröt med russin toppat med värmda frysta hallon och blåbär, torrrostade pumpa-och solrosfrön, kokosflakes och mjölk!

Lillasyster och sushi




Två saker jag älskar och inte kan leva utan är: Lillasyster och Sushi!

Måndagen spenderades mest i stan med lillasyster, vi matade änderna, gick runt i stan, åt lunch på plaka och shoppade lite. På kvällen åt jag, mamma och Victor sushi från favoritstället Shison.

Frukost på min balkong




Frukost på sin balkong en sommardag som denna är då den smakar som bäst!

Rostat surdegsbröd med smör, ruccola, risbergs lökkorv, fetaost och pesto.
Päron och honungsvatten till det!

Årets grillpremiär hemma i Halmstad








I fredags tog jag nattbussen hem till Halmstad, var framme 05.30 på lördagmorgon. Mamma hämtade upp mig och vi åkte hem till lägenheten. Så härligt att komma till sitt riktiga rum! Deckade på två röda och sen sov jag till 12 dagen därpå (fick ingen sömn på nattbussen eftersom den var fullproppad). Lördagen spenderades hemma hos pappa med Savannah, och Petrah och Victor förstås. :) Sedan for jag till Bulls för att käka middag med tjejerna. Men här kommer lite bilder från söndagens grillpremiär! MUMS så mkt gott Pappa och Petrah hade fixat. Farfar var också med!

Det serverades:

Hemmagjorda hamburgare med friskobröd
tomat, lök, ruccola, ost
mängder av olika såser och dressingar
coleslaw
ugnsbakad zucchini, paprika, sötpotatis, morot och lök
Chorizo och kabanoss med bröd, rostadlök, senap och ketchup

Hallon och lakritsglass

Dagens lunch

Ligger äntligen i sängen efter ett 11-timmars jobbpass. Dags att ladda om för ett minst 10-timmars pass imorgon, MINST 12 timmar på torsdag (17 maj då det är en galen nationaldag här i Norge) och minst 10 timmar på fredag. Sedan tar jag och drar till Sverige med nattbussen som avgår kl 23! Kommer nog inte ha problem med att sova på bussen iaf! GODNATT!

Oj juste dagens matintag på jobbet var bl.a: Det på bilden, jordgubbar i mängder, citron tarte och provsmakning av 3 supergoda glasssorter, vanilj, passion och hallon!

Marinerad kyckling med balsamicoblandning och vitlökssås




Efter ett gött träningspass med Karin drog vi vidare hem till mig och lagade middag för två.
Jag hade redan förberett och marinerat kycklingfiléer i den goda marinaden som jag även gjorde för ett par dagar sedan och så hade jag blandat en vitlökssås som stod och gottade sig i kylen. Det enda som behövdes göras var att stoppa in kycklingen i ugnen och fräsa svamp, bacon och rödlök med creme de balsamico, peppar och salt!
Mumsfilibabba!

Vitlökssåsen: Turkisk yoghurt, en klick majonäs, salt, vitpeppar och såklart pressad vitlök
Marinaden: olivolja, soja, ostronsås, honung, citronsaft, pressadvitlök, salt
och svartpeppar
Balsamicoblanding:
Fräs skivad svamp och bacon, tillsätt därefter strimlad rödlök, creme de balsamico, salt och vitpeppar, fräs tills allt blivit mjukt och fått fin färg.

Mellis



Turkisk yoghurt
klippta torkade aprikoser
hackade paranötter
kokosflakes
pumpafrön
honung


ren kärlek i munnen

Ännu en torsk!



Blev torsk idag igen men jag klagar då absolut inte!
Måste säga att jag blir gladast då det blir fisk till lunch på jobbet!
Blev idag serverad torsk med klyftpotatis, rödvinsky och någon olje-örtsås som är supergod.
Åkte även på lite tzatziki (älskar sås), rivna morötter och marinerade champinjoner men efter det såg inte tallriken lika bra ut ;)

Smörstekt torsk med balsamico-stekt bacon, svamp och lök



Herre min gud så gott det här blev!
Improviserade lite med tillbehöret och det blev verkligen top notch!

Smörstekt torskfilé med balsamicostekta champinjoner, bacon och rödlök:


Börja med att tina torskfiléerna och strö över salt, låt de ligga en stund
Hetta upp en stekpanna med mycket smör
Fräs skivad champinjon och hackad bacon
När de börjar bli mjuka lägg då i strimlad rödlök och ringla över creme de balsamico
(funkar nog med balsamvinäger oxå)
Krydda med salt och vitpeppar och stek tills de fått fin färg
Smörstek torskfiléerna i rikligt med smör ca 3-4 minuter på var sida
krydda även detta med vitpeppar

Servera tillsammans!

Marabou jordgubb



Är det någon som har provsmakat denna läckerhet? Jag kommer ihåg "Marabou Sommar" som fanns för ett par år sedan, det måste ju vara samma choklad? Den var iaf helt ooootroligt god så en sån här chokladkaka får följa med mig tillbaka till Oslo när jag åker hem till Halmstad/Sverige nästa helg!

Sallad med banan och mangocurrysås




Helt underbart gott! Middagen intogs hemma hos mig tillsammans med Maja efter ett gympass och en lång (blöt) promenad. Vi köpte med oss färdiggrillade kycklinglår och blandade ihop en underbart god sallad och sås!

Salladen bestod utav:
Ruccola
Avokado
Fetaost
Banan
Jordgubbar

Oliver
vid sidan av

Såsen gjordes på:
Turkisk yoghurt
Mangochutney
Curry
Chiliflakes
Salt

Meny och vinprovning



I tisdags efter att ha jobbat 10-18 stängde vi restaurangen för att ha meny och vinprovning. Vi blev serverade  kvällens 5-rätters meny med tillhörande vinpaket. (Vi fick lite mindre portioner än vanligt såklart) Därefter fick vi smaka på alla lunchrätter, vi fick då varsin gaffel och så gick vi runt och åt från de olika tallrikarna. Mycket roligt och gott! Vandrade därifrån väldigt mätt och kände att min såkallade "nystart" inte riktigt var igång ;). Utför gick det också när jag igårmorse blev bjuden på nybakade brownies med moccatopping. Kunde liksom inte tacka nej till mina roomies gästvänlighet.. Därefter jobbade jag ett dubbelpass eftersom vi hade ett stort sällskap på 100 pers som drack vin mm och åt "fingermat" (Canapéer och chokladtryfflar). Det slank ner ganska så många sånna för mig också under kvällen.

Jag tror nog att jag triggat igång ett sockersug som jag inte riktigt visste att jag hade, detta beror nog på att jag inte kommit igång med någon hållande och regelbunden "matrutin" eftersom att jag inte vet hur jag ska lägga upp måltiderna pga jobb. Nu ska jag bannemig ta tag i detta och njuta av det goda under helgerna istället som förut! Det tycker jag är det absolut bästa, att se fram emot en god helg! Vi börjar först med lite sockeravvänjning! Start 10 maj. Ha en bra dag!

Marinerad kyckling med somrig sallad





Detta är vad jag kallar nystart!jäkla gott rent ut sagt och precis sån här mat som jag är sugen på just nu! Måste erkänna att jag saknar att laga min egen mat.. Visst är det riktigt lyxigt att bli serverad restaurangmat nästan varenda dag men jag gillar ju att laga mat och vill testa nya recept liksom!

Den tinade kycklingfilén marinerade jag i:
Olivolja, soya, pressade vitlöksklyftor, honung, citronsaft, svartpeppar, salt
och ostronsås.
Hur smakrikt som helst (men ostronsåsen är viktig). Jag gojsade runt alltsammans i en påse och därefter fick de ligga i kylskåpet ett par timmar.

Somrig sallad:
Jordgubbar, rucolla, fetaost, avokado, oliver
och rostade solrosfrön

Sås:
Turkisk yoghurt och pesto

NJUT!

Redo för en nystart

 



Efter några veckor på en ny restaurang med helt underbar mat och delikata desserter känner jag mig väldigt mättad på den där extra feta och söta maten. Jag har smakat av det mesta som vi serverar vid det här laget och känner nu ett sug efter grön, fruktig och lätt mat. Mat som man känner sig fräsch och full med energi av! Varför jag känner såhär är nog för att helgen varit full av nybakta bullar, kladdkakor, morotskakor med creamecheese frosting, varmchoklad och nachos, mycket bröd och extra fett. Eftersom man alltid är vrålhungrig när maten serveras blir det ofta fler än en portion då maten står framme länge vilket gör att man blir sjukt mätt och känner sig däst efteråt. Det har inte varit något fel med det och jag har njutit av alltihop men nu är jag sugen på en nystart och en liten "rening" av kroppen. Jag känner även att en och annan finne snart vill säga hej och det vill jag förhindra. Så nu kickstartar jag denna vecka med green and fresh food! Får hoppas att kockarna inte göder oss extra mycket bara och motverkar min sunda livstil! ;)

Burger with.. everything

 

 

My lunch! Yes, a burger with everything!

 

 

 

Currykycklingsallad

Dagens lunch:

Currykycklingsallad med aioli


Slutar 17, då blir det nog grill eller något annat skoj! Börjar inte förrän 14 imorgon. Ciao!


 

Breaky at work

Frukost nummer två på jobbet som bestod utav stekt bröd med cheddarost och stekt ägg, grönsallad, klyftpotatis och bacon och en stor kanelsnurra till efterrätt. Sjukt sötsugen idag men det är ju trots allt lördag! ;)

 

 

Snarlikt gårdagens

 

 

Dagens lunch bestod av samma kött som igår, Porchetta, men idag serverades det tillsammans med rosmarins bakad klyftpotatis, en sallad på bla gurka, tomat och krutonger och aioli. Riktigt fint!

 

Måndagen var alltså den enda dagen då jag behövde laga mat på hela denna veckan.. snacka om att spara pengar.. hehe. Eftersom jag äter ganska så sent och väldigt rejält (kl 16) så håller jag mig mätt till sent på kvällen men äter ändå någon form av kvällsmat, tex frukt, ägg, yoghurt. Som mellanmål på jobbet runt 12-1 äter jag ofta frukt som jag tagit med hemifrån eller apelsin som finns på jobbet eller rester från någon rätt som de alltid ställer fram om de blivit något över efter de lagat. Blir ju en del provsmakning, det är nice!

 

Kvällsgott

 

 

Hur goda var inte det här jordgubbarna då? Speciellt goda var de eftersom priset endast låg på 13 kr för 400 gram. Stora, söta och somriga jordgubbar från Spanien. Köpte ett extra paket till imorgon och lär bli fler i veckan! Dessa smaskades det på till en film med Majsan!

 

Porchetta med pumpapure

Riktigt god lunch sitter jag och äter just nu. Porchetta, vilket är en "skinkrulle" fylld med olika saker, här med pesto. Riktigt smälter i munnen! Till detta serverades pumpapuré (som jag länge velat smaka på). Nu slutar jag strax och då ska jag möta upp Maja för en promenad. Vädret ska nämligen bli sämre imorgon så bäst att passa på! Ha det fint!

 

 

Dagens goda

 

Mmm.. Lax är nog något av det bästa jag vet!

 

Färsk ugnsbakad lax

rosmarins bakad klyftpotatis

grönsallad

smörstekt rödlök

tzatziki

 

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0