Flygande Jacob



Flygande Jacob är helt klart en av mina favoriträtter.
Grillad kyckling, grädde, bacon, banan och jordnötter.. det kan bara inte gå fel!

3 dl vispgrädde/mellangrädde
(ibland kör jag 1,5-2 satser vätska, glöm inte mer chilisås då)
1 dl chilisås
1 dl jordnötter (mer, brukar bara ösa på från påsen)
1 st grillad kyckling
1 paket bacon
2 st bananer (brukar ha 3-4 st)
0,5 tsk salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.

3. Skala och dela bananerna på längden.

4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.

5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås, salt och peppar och bred det över.

Strö på lite jordnötter.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla undertiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.

7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och ännu mer jordnötter.

 

Servera med kokt ris och en grönsallad



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0