Pestolax med provencegrönsaker



O m g, im just saying!

Detta var bara förjäkla gott allstå,
om man inte har testat det här förut ska man absolut ta och göra det.
Liksom inget avancerat alls men det satt jäkligt fint för både magen och smaklökarna!

Pestolax:

Lägg en tinad laxfilé i en oljad ugnsäker form
strö över flingsalt, svartpeppar och riv/pressa över en vitlöksklyfta
Skjutsa in i ugnen ca 15 min, 175 grader
När det är ca 5 min kvar på laxen ta då ut den och bre på pesto och kör sedan in den igen

Provencegrönsaker:
Hacka valfri mängd zucchini i "pengar" och valfri mängd röd paprika
hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna
lägg i grönsakerna och även en hackad vitlöksklyfta (gärna mer)
Krydda med flingsalt och svartpeppar
Stek ordentligt på båda sidor

Servera pestolaxen på en bädd av provencegrönsakerna
toppa med ruccola och droppa över mer pesto
Strö ev över torrrostade pinjenötter



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0