Nötfärsbiff med smak av apelsin och kanel

 

Söndagens middag bestod utav den andra sortens färsbiff som jag förberedde igår, en annan variant på sötpotatisen och honungs-karamelliserad rödlök.

En riktigt goo middag om man frågar mig.

 

Nötfärsbiff med smak av apelsin och kanel:

Blanda 500 gram nötfärs med 1 ägg, en halv finhackad gullök,

rivet skal och saft från 1 apelsin, svartpeppar, salt, timjan och minst 1 msk kanel.

Smaka av om du törs! Forma till biffar och stek på medelvärme

 

Sötpotatismos:

Skala och hacka sötpotatis i lagom små bitar

koka upp vatten och lägg i sötpotatisbitarna och en liten bit grönsaksbuljong

när sötpotatisen är mjuk, häll av vattnet men spara lite för att ha att späda moset med

mosa potatisen och blanda i smör och lite spad, ev salt

 

Honungs-karamelliserad rödlök:

Smält ordentligt med smör i en stekpanna

skala och strimla rödlök

stek mjuk i stekpannan och rör sedan i honung

 

Servera alltihop tillsammans!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0