Nötfärsbiff med smak av apelsin och kanel
Söndagens middag bestod utav den andra sortens färsbiff som jag förberedde igår, en annan variant på sötpotatisen och honungs-karamelliserad rödlök.
En riktigt goo middag om man frågar mig.
Nötfärsbiff med smak av apelsin och kanel:
Blanda 500 gram nötfärs med 1 ägg, en halv finhackad gullök,
rivet skal och saft från 1 apelsin, svartpeppar, salt, timjan och minst 1 msk kanel.
Smaka av om du törs! Forma till biffar och stek på medelvärme
Sötpotatismos:
Skala och hacka sötpotatis i lagom små bitar
koka upp vatten och lägg i sötpotatisbitarna och en liten bit grönsaksbuljong
när sötpotatisen är mjuk, häll av vattnet men spara lite för att ha att späda moset med
mosa potatisen och blanda i smör och lite spad, ev salt
Honungs-karamelliserad rödlök:
Smält ordentligt med smör i en stekpanna
skala och strimla rödlök
stek mjuk i stekpannan och rör sedan i honung
Servera alltihop tillsammans!
