Grekiska köttfärsbiffar med sötpotatismos

MMMM! Kvällens middag blev precis som jag tänkt mig, NAMNAM!

Grekiska biffar fyllda med fetaost och soltorkade tomater, till det serverades sötpotatismos, en klick turkiskt yoghurt och grönsallad.




Grekiska köttfärsbiffar (3 stora biffar, 1 per person):
Blanda 500 gram nötfärs med 1-2 ägg beroende på storlek, salt, vitpeppar, persilade, oregano och massa pressade vitlöksklyftor.
Smula även ner ca 3/4 av ett fetaostpaket och ös i strimlade soltorkade tomater.
Blanda och smaka av, ev krydda mer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek på medelvärme till biffarna är klara.

Sötpotatismos:
Skala så mycket sötpotatis du vill ha och dela de i bitar.
Lägg i en kastrull och täck sötpotatisen med vatten. Salta. Koka till sötpotatisen är mjuk.
Häll av vattnet och stöt med en potatisstöt och vispa sedan med elvisp.
Häll i lite varm mjölk, smör, salt och vitpeppar. Vispa, smaka av.

Servera en stor biff med sötpotatismoset, en klick turkisk yoghurt och grönsallad.


Kommentarer
Susanne - Lätta och Goda recept

Det här såg helt fantastiskt gott ut!

2012-02-20 @ 19:38:33
URL: http://lattaochgodarecept.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0