Knäckebröd

Ärligt talat så är detta det godaste knäckebrödet/frökexet jag ätit! Pga majsmjölet smakar det lite som popcorn. Jag bakade dessa mycket i julas både till mig själv och andra. En perfekt "gå bort-present". 

Majsmjöls knäcke:

2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten

Flingsalt att strö över


Koka upp vatten och olja. Blanda samman mjölet och fröerna. Häll det kokande vattnet över mjölblandningen och blanda till en smidig deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryckt ut degen på det. Tänk på att trycka ut det så tunt som möjligt. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper på den utryckta degen och kavla med en kavel. Strö över rikligt flingsalt. (Skåra fina bitar i degen om du vill) Grädda mitt i ugnen i en timme i 150 grader. Bryt i lagom stora bitar när det svalnat.  



De två sista fina bilderna kommer ifrån gundel.blogg.se


 

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0