Ugnsbakad lax med rostad palsternacka och saffranssås




Ugnsbakad lax med rostad palsternacka och saffranssås:


Krydda den tinade laxfilén med "Roasted garlic & pepper"-krydda, vitpeppar, svartpeppar och flingsalt. Häll över lite olivolja och ringla över lite honung. Gojsa ihop alltsammans och låt stå ett bra tag, helst ett par timmar.

Sätt ugnen på 225 grader
Skala och skär palsternackan i stavar (jag använde 1,5 för en portion). Lägg i en ugnsäker form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och färsk persilja. In i ugnen ca 20-25 minuter (beroende på hur tjocka stavar du har). Rör om i mellan åt. När det är ca 10-12 minuter kvar skjutsar du in laxfilen.

Saffranssås:

4 portioner saffranssås (om du är såsoman som jag är receptet för 2 personer)
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten och en buljongtärning (fisk)
  • 0,5-1 pkt saffran (jag älskar smaken så tar 1 pkt)
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  1. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret någon minut och pudra över mjölet. Rör ihop och tillsätt vatten lite i taget under omrörning. Tillsätt buljongtärningen.
  2. Tillsätt saffran samt grädde och koka såsen några minuter. Under tiden kan du smaka av såsen med salt och vitpeppar.

Detta underbara sås-recept kommer från en fin vän!





Kvällens fika blev hackad sharonfrukt och banan med lättvispad grädde! Upprepar lättviiiispad. För hårt vispad och allt är förstört.. enligt mig! ;)


Kommentarer
Julia

:)! Vist är såsen gooood!!! <3

2012-02-15 @ 12:43:27
URL: http://ibland.nu/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

heywhatscooking

Mat&Bakblogg

RSS 2.0