Kycklingpaj
Kvällens middag.
Detta är verkligen den godaste kycklingpajen som finns!
Pajdeg:
3 dl mjöl (tex rågsikt, dinkel, graham, vete)
125 gram smör/margarin
2 msk vatten
(jag brukar göra 1,5 sats deg så halvdubbla receptet isåfall)
Blanda ihop allt till en deg och låt stå i kylen en lång stund
Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och sätt folie runt kanterna så de håller sig uppe
Förgrädda i nedre delen av ugnen 10 min 200 grader
Fyllning:
1 färdiggrillad kyckling eller 400 gram stekt kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul lök
0,5 purjolök
200 gram färska champinjoner
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk mjöl blandat med 0,5 dl vatten
salt
peppar
2 dl riven ost
Fräs lök, purjo, paprika och champinjoner
tillsätt den färdiggrillade eller stekta kycklingen (i små bitar)
häll på grädde och redning, låt puttra 5 min
salta och peppra
häll fyllningen i pajskalet, strö över osten och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter 200 grader
Låt svalna och "sätta sig" något och servera sedan med en god sallad och en klick turkisk yoghurt

Om pajen är världens godaste så måste jag ju testa den! Har faktiskt inget bra recept alls på kycklingpaj. Ska bli gott! :-)
Ja, den låter smarrig. Jag vill också rekommendera en annan kycklingpaj, galet god!
http://malinsdiner.blogspot.com/2011/09/kycklingpaj.html
Kram Malin
Vilken härlig paj och stanning utan ägg!