Plättberg
Dagens lunch blev ett berg av plättar som idag var gjorda på kesella/kvarg.
De blev mycket goda, fluffiga och mättande! Gjorde typ såhär:
ca 150-170 gram kvarg
1 ägg
kokos efter smak
lite salt
lite bakpulver
1,5 msk rågmjöl eller nästan 1 msk fiberhusk
Blanda allt, låt smeten vila en stund
Klicka ut små men ganska tjocka klickar i stekjärnet och platta ut något
Stek de små plättarna gyllenbruna på båda sidor
Toppa med vad du är sugen på/har hemma, tex turkisk yoghurt, hackat äpple, kanel och honung

Sv: Åh vad glad jag blir! Och då kan jag dela med mig av glädjen för jag följer din blogg och kan inte annat än säga att jag gillar den skarpt! :D Kram!
Åååå vad gott det där ser ut!
Man blir riktigt hungrig av att läsa din blogg, haha! Måste fråga, vilken är din favoriträtt?
Plättberg måste vara ett av världens bästa ord! Det andas helgfrukost och utflykt i ett och samma andetag. Sådana ord måste man tycka om!