Stekt chunky monkey gröt
Frukosten blev något utöver det vanliga. Igårkväll när jag låg och läste Leila Lindolms bok, "One more slice" fastnade jag för hennes "Chunky monkey brownie". Den måste jag bara testa! Men än är det inte helg så jag fick inspireras och göra det bästa av morgonens grötfrukost!
Stekt chunky monkey gröt:
(kvällen innan)
Blanda 1 dl havregryn med 1,5 dl vatten och lite salt
In i micron och ställ därefter kallt över natten, tunt utbrett i en plastburk eller på en tallrik (när man ska steka gröten ska gröten inte kokas så länge och fast som man kanske annars gillar att äta den)
Hetta upp smör i en stekpanna och skär gröten i små fyrkanter, stek ganska länge på båda sidor, på ganska så hög värme, lägg på en tallrik nära de blivit gyllenbruna och krispiga
Lägg en klick turkiskyoghurt på bitarna, en skiva banan, smula över valnötter, strö över kakao och ringla över lite honung
ÄT OCH NJUT!


Stekt chunky monkey gröt:
(kvällen innan)
Blanda 1 dl havregryn med 1,5 dl vatten och lite salt
In i micron och ställ därefter kallt över natten, tunt utbrett i en plastburk eller på en tallrik (när man ska steka gröten ska gröten inte kokas så länge och fast som man kanske annars gillar att äta den)
Hetta upp smör i en stekpanna och skär gröten i små fyrkanter, stek ganska länge på båda sidor, på ganska så hög värme, lägg på en tallrik nära de blivit gyllenbruna och krispiga
Lägg en klick turkiskyoghurt på bitarna, en skiva banan, smula över valnötter, strö över kakao och ringla över lite honung
ÄT OCH NJUT!



Kommentarer
Mary
Sv; Klart du ska börja laga till tapas, de är jättegoda! :) Lovar ;)
Frida
Stekt gröt är ju så gott! Har aldrig prövat med kakao på men det lät riktigt gott :D
Tess
Mm smaskigt! :)
Trackback